Van Egmond

De mens gedraagt zich als een tovenaarsleerling: met zijn technische pogingen om de milieuproblemen op te lossen, maakt hij de problemen alleen maar groter en onbeheersbaarder.
Jezelf ontwikkelen en balans vinden, dáár wordt de wereld beter van. Want als je geen vrede bereikt in je hoofd, gebeurt dat op straat ook niet.

Klaas van Egmond (1946) is hoogleraar Geowetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. Daarnaast is hij plaatsvervangend kroonlid van de Sociaal Economische Raad (SER) en adviseur van de Triodos Bank. Hij vervult verschillende bestuursfuncties, onder meer als voorzitter van de wetenschappelijke raad van het KNMI en als bestuurslid van het NatuurCollege. Samen met Herman Wijffels nam hij het initiatief voor het Sustainable Finance Lab, een denktank van economen die zich richt op het begrijpen van de financiële crisis en het formuleren van duurzame oplossingen.
Klaas van Egmond houdt zich in toenemende mate bezig met de culturele kanten van de duurzaamheidsproblematiek. In 2010 verscheen zijn inspirerende boek ‘Een vorm van beschaving’.

Deel deze pagina: